27 de desembre de 2007

CARTA AL POBLE

Campredonencs totes i tots,

Després de prendre possessió el nou equip de govern municipal, i fet el nomenament d’alcalde pedani, el passat mes d’octubre es va constituir ell Consell Assessor de l’Alcaldia de Campredó i que quedà de la forma següent:
President: Ferran Bel i Accensi; Vicepresident: Pere Panisello i Chavarria; Vocals: Joan Sanahuja i Ramírez (representant de l’Alcaldia);; Francesc Aragonés i Valls (CiU); Rafel Lluís i Gisbert (PSC); Josep Esquerre i Navarro (ERC); i com a representants de les Associacions: Noemi Caballé (Associació Penya Taurina “La Tradició”) i Joan Manel Sanahuja (Associació “Societat de Caçadors”); i com a secretària: Cinta Fontanet Ramírez.

Posats a treballar, sempre amb la base dels respectius programes dels partits de l’equip de govern, vam iniciar unes petites obres i actuacions que emmarquem dintre d’un “PLA DE XOC”.

Durant aquest termini hem portat a terme les següents actuacions:
- Hem fet el “bacheo” del camí de Salva-aigües fins al Camí de Font de Quinto, part del carrer Finisterre i Camí de la Sirena. (EXECUTAT).
- Instal·lació de dos reductors de velocitat al carrer Escardó Valls, ja s’ha instal·lat un a la cantonada del carrer Mossèn Federico (EXECUTAT 50%).
- Reposició d’un punt de llum a la Raval del Pom, abans d’arribar al pont del tren (EXECUTAT).
- Reparació del ferm del camí que va del Consorci d’Aigües a Soldevila, des del Consorci d’Aigües fins al canal i un tram de uns 500/600 metres del camí paral·lel al canal en direcció a Tortosa (EXECUTAT).
- Instal·lació d’un mirall de trànsit a Font de Quinto, enfront de casa Inés per puguer veure als que venen de la part del riu (EXECUTAT)..
- Instal·lació d’un mirall de trànsit al carrer Benicarló, enfront del carreró que surt del carrer Eivissa. (EXECUTAT).
- Neteja amb aplicació d’herbicida a la zona de la plaça de Bous i tot el seu entorn. (EXECUTAT).
- Adequació amb formigó del tram final del carrer Àvila amb la col·laboració dels veïns. L’Ajuntament ha posat els materials i els veïns la mà d’obra. (EXECUTAT).
- Instal·lació de dos nous punts de llum al carrer En Projecte, paral·lel al carrer Josep Marça. (EXECUTAT).
- Instal·lació d’un mastil amb quatre focus a la plaça de Bous. (EXECUTAT).

Per completar aquest “PLA DE XOC” resten per acabar:
- La instal·lació d’un nou element per a nens petits al parc infantil del grup La Forja. (PENDENT D’EXECUTAR).
- Reparació per un despreniment de terra al camí de Salva-aigües abans d’arribar a la Raval del Pom. (PENDENT D’EXECUTAR).
- Instal.lació-conducció elèctrica des de la cantonada del carrer Coves d’En Guillem, soterrada pel carrer Escardó Valls fins les oficines municipals i consultori. (PENDENT D’EXECUTAR).
- Instal·lació de dos punts de llum al parc infantil. (PENDENT D’EXECUTAR).

Altres actuacions iniciades anteriorment i que s’han acabat de gestionar han estat:
- L’asfaltat del camí vell de Tortosa a Amposta, en el tram que va des de la rotonda d’Anguera fins a la pedrera i el Camí de l’Hostal de Don Ramon.
- Es troba en fase de licitació les obres dels vestidors del camp de futbol (aquesta licitació que es va acabar el passat 14 de desembre va quedar deserta, per tant s’iniciarà un nou termini de licitació).Del nostre compromís programàtic us avancem que ja tenim fet el projecte per cobrir la pista poliesportiva, dintre del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC), a executar dintre del quinquenni 2008/2012.

Hem aconseguit, fent una bona gestió conjunta, Ajuntament de Tortosa, Agencia Catalana de l’Aigua, Ajuntament de l’Aldea i Fadesa, del compromís del trasllat de la depuradora, que es pretén ubicar a Campredó, als terrenys de la urbanització de Fadesa al terme de l’Aldea., incloent també, la depuració de les aigües residuals de Font de Quinto que no estaven previstes al projecte de la depuradora de Campredó.

Ja estan adjudicades les obres de rehabilitació de la Torre de Font de Quinto i de la Casa del Prat, adjudicades a traves de la Delegació de Cultura de les Terres de l’Ebre, de la Generalitat de Catalunya, als quals aprofitem l’ocasió per agrair-los la seva gestió.

Per qüestions de seguretat i atenent a la nostra proximitat al Polígon Industrial Baix Ebre, i en col·laboració amb l’empresa Polialco SA, Cos de Bombers i Ajuntament de Tortosa, tenim acabat el projecte per a la instal·lació d’una torre d’avisos d’emergència al carrer Av. del Japó. Sobre aquesta obra i per donar informació de les empreses químiques ubicades al polígon, properament farem una jornada informativa per a tot el poble (dintre del primer trimestre de l’any 2008).

Tant jo com la resta de membres del Consell Assessor (igual que tots vosaltres) estem en total desacord i decebuts amb la il·luminació de Nadal, pitjor no podia ser, però la realitat és que tampoc teníem recursos per millorar-la aquest any. Per a l’any 2008 ens preocuparem de tenir una il·luminació millor i que ens agradi a la majoria.
També us fem saber que dintre de la nostra oposició al traçat de l’autovia de l’interior (A-7) i havent assolit un acord de consens amb altres municipis (Amposta, Aldea) des de l’Ajuntament hem fet una proposta d’un nou traçat que passaria per baix del Mas de la Missa, creuaria l’autovia de Tortosa-l’Aldea, pel barranc de Sant Onofre i amb un traçat parabòlic per l’esquerra del barranc creuaria el camí de l’Hostal de Don Ramon fins al final del polígon Catalunya Sud.

Per a l’any 2008 el pressupost ordinari per manteniment d’infrastructures previst per a la pedania és de 33.000€ (representa un 13,33% més que el de l’any 2007). I el pressupost d’inversions previst per a l’any 2008 per a la pedania és de 58.247,22€ (aquest pressupost representa un 42% més que el de l’any 2007).

Per a les Festes Majors del proper any, tres membres de la Comissió continuaran sii s’afegeixen altres membres per organitzar-les. Si algún nou grup de gent les voll organitzar com a nova Comissió també ho poden fer, tant en un cas com en l’altre us agrairem que contacteu amb José Tomàs, Juanjo Lluch, Pili Sebastià o bé amb l’Alcaldia.

Per aquests Nadals, el proper dia 22, per la tarda, de 16,30 a 19 hores, es farà una festa a la Plaça de l’Església (una bona borrainada), organitzada per l’AMPA. També ens visitaran, patrocinat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, els Pares Noels motoritzats, a les 18,15 hores.
Dilluns, dia 24, el Pare Noel ens visitarà per les cases, els regals els recollirem a la Pedania, durant la tarda, de 16 a 18 hores.
També organitzarem la Cavalcada de Reis per al proper dia 5 de gener de 2008, que com de costum ens visitaran a Font de Quinto i Campredó.

Dintre d’aquestes dates, de festa, de pau, d’estima i de convivència en nom de tots els membres del Consell Assessor de Campredó i del meu propi vos desitgem uns bons Nadals i un Feliç Any Nou.